Acar
Indonesische recepten

Snelle frisse Atjar

Eet je veel pittige Indonesische gerechten, dan is verkoeling in de mond wel wenselijk. Even je mond blussen met een frisse hap. Atjar (Acar in het Indonesisch) is een verfrissend zoetzuur bijgerecht. Je kan een zeer simpele en makkelijke Atjar maken van komkommer.

Je hebt verschillende soorten Atjar, maar dit is zo enorm makkelijk en snel gemaakt, dat ik vaak uitwijk naar deze simpele en frisse variant. Toch wel fijn als je een hele dag hebt gewerkt!

Benodigdheden

  • 1 komkommer
  • 1 a 2 eetlepels Witte suiker
  • Flinke scheut Witte Azijn
  • (optioneel, 1 of 2 kleine Rawit toevoegen)

Bereiding

Was de komkommer goed. Snijd de komkommer over de lengte doormidden. Lepel het vruchtvlees van de komkommer eruit met een lepel.

Met een kaasschaaf schaaf je de komkommer, zo krijg je dunne halve maantjes als vorm. Doe alles in een schaal. Voeg nu de azijn toe. Alle komkommers moeten geraakt worden. Daarna voeg je de suiker toe. Optioneel; voeg de rawit in zijn geheel toe, dit hoeft niet gesneden te worden. Het geeft op deze manier een licht pittige smaak.

Roer alles goed door.

Wil je de smaak er goed in hebben, laat het dan minimaal een uur staan! Maar je kan het ook meteen serveren.

Lekker met Nasi Goreng of Bami Goreng...


The Urban Indo deelt Indonesische gerechten die ze van haar moeder heeft geleerd. Maar veel gerechten kunnen op een andere manier gemaakt worden, omdat elke provincie van Indonesië weer andere gebruiken heeft. Daarom kan iemand anders een gerecht weer compleet anders klaarmaken met andere ingrediënten. Dat maakt de Indonesische keuken zo gevarieerd.


Vergeet niet mijn social media kanalen te liken!!!

Volg mijn twitter account hier!

Of like mijn Instagramaccount hier!

En vergeet vooral mijn Facebookaccount niet!

0 0 stemmen
Article Rating
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] met komkommer Atjar  en gebakken […]