Ingang Mood Streetfood
Restaurant Review

Mood-Streetfood- Eindhoven

Het blijft toch wel een dingetje, die corona-maatregelen wanneer je uiteten gaat. (Dit was voor 1 juli 2020, dus er mochten maar 30 mensen in een restaurant en mensen die niet uit hetzelfde huishouden komen moeten 1,5 meter uit elkaar zitten.) Dit keer had ik twee dinner dates, dus in totaal waren we met drie meiden, niet uit hetzelfde huishouden. We hadden de voorkeur aan een ronde tafel te zitten, zodat we even ver uit elkaar zaten, maar dat was helaas niet mogelijk. We moesten perse zitten waar zij ons hadden geplaatst. Het was rond lunchtijd en de tent was bijna leeg. Het meedenken met het restaurant kan snel als vervelend overkomen, dus uiteindelijk hebben we ons er maar bij neergelegd. Het gaat immers om het eten.

Ik ben bekend met de verschillende concepten van Eveline Wu. Ik ben al jaren fan van Mood en ben er ook regelmatig te vinden. Nu ben ik voornamelijk benieuwd naar het nieuwe concept van Eveline Wu, in samenwerking is met de enige, echte Rico Verhoeven. Een bijzondere samenwerking uiteraard. Net zoals ik delen zij een grote passie voor eten. Op de website van Mood Streetfood lees ik dat de passie bij Rico voornamelijk is ontstaan door zijn vele reizen, daarnaast heeft hij een passie voor gezond voedsel. En dat begrijp ik maar al te goed. In mijn reizen door Azië merk ik ook dat streetfood in Azië vele malen gezonder oogt dan de BBQ/Burger Streetfood die wij in de westerse wereld kennen. Ik ben dan ook benieuwd of ik dit terug kan vinden tijdens dit bezoek.

Het Emmadistrict –  Eindhoven


De locatie van Mood Streetfood verbaast mij enigszins. Zij zitten namelijk in de Nieuwe Emmasingel te Eindhoven, in een pand waar voorheen ook een restaurant (Restaurant Emma) gevestigd zat. Helaas wist de klandizie die zaak maar niet te vinden en ging daardoor failliet. Ik vind het dus een moedige stap om juist deze locatie te kiezen. Maar er zijn veel veranderingen rondom Het Emmadistrict. Tegenover de Blob (het ronde glazen gebouw) bevinden zich momenteel veel leuke lunchrooms met een terras vol in de zon (zeker een aanrader, zoalshttps://thehappinesscafe.nl/ en https://www.krokmadam.nl/). Mensen weten de Nieuwe Emmasingel tegenwoordig goed te vinden door de hippe winkels zoals Hutspot, maar ook de boekenwinkel Van Pierre en simpelweg de Prenatal, waar non stop een rij staat sinds de coronamaatregelen. Dus het wordt in deze straat steeds drukker en drukker. Als je langs Mood Streetfood loopt, dan ruik je de bekende streetfood-geur. Wanneer je dus met een beetje trek aan het shoppen bent in het Emma-District, dan zou je even snel naar binnen kunnen gaan voor een lunch. Dat maakt de locatie dus erg ideaal, vooral op de drukke zonnige dag. En omdat Mood Streetfood ook take-away heeft, zou je aan het eind van een dag shoppen ook lekker eten kunnen meenemen naar huis. De geur werkt dan enorm in hun voordeel.

Ambiance Mood Streetfood


Aangezien ik bekend ben met de ruimte door het eerder gevestigde restaurant was ik benieuwd hoe zij nu de ruimte zouden benutten. Bij binnenkomst worden we ook vrolijk ontvangen door een gastvrouw die ons verwijst naar onze tafel (waar wij dus niet zo heel blij mee waren, maar het wel even voor lief namen). Ik ben blij verrast door de styling. Het voelt absoluut oosters met een aantal knusse hoeken. Je vindt ook een wand met Rico’s prestaties door de jaren heen. Maar waar ik altijd zo enorm blij van word, is een gigantische open keuken. Het geeft mij altijd het gevoel dat zij niets te verbergen hebben. Het oogt schoon en je ziet de samenwerking van het personeel in de keuken.

Let’s eat some streetfood


Ik ben gek op Ramen. Noodle soep uit verschillende streken en dat heeft Mood Streetfood op het menu staan! Zij noemen het hier Hot Bowls. Yes! Maar ik ben ook enorm gek op Poke Bowls, omdat alles in een schaal zit en het vult zo enorm goed. Ow jeeh, dat wordt een moeilijke keuze. Sushi en Sashimi valt voor mij af, aangezien ik zwanger ben. Dat heeft het mij wel makkelijker gemaakt, want ik ben namelijk ook een grote fan van sushi. Dus nu hoef ik maar te kiezen uit twee dingen.

We nemen een voorgerecht die wij delen met drieën; de Chicken Dumplings. Ik ben bekend met dumplings en maak ze ook vaak zelf. In een Sushi-restaurant heten ze vaak Gyoza. Nu was ik enorm verbaasd, omdat hun dumplings gebakken waren in ei. Het geeft wel meteen een nieuw element aan het gerecht. Een vollere smaak.

Eindelijk heb ik een keuze kunnen maken met het hoofdgerecht. Het wordt een Vega Poke Bowl voor mij en mijn dinner dates kiezen verschillende sushi. Wij waren hier vandaag voor een lunch en geen diner. Maar de hoeveelheid die werd geserveerd, oogde meer als diner. De poke bowl is ook echt een zeer gevulde bowl. Het was overheerlijk, maar ik kreeg het bij lange na niet op. De tofu was soms iets aan de droge kant, maar dat is een risico van tofu bakken. Ik ken dat probleem maar al te goed. De dames hadden ook zeker voldoende aan bestelde sushi. Een zeer goed teken, want het was overheerlijk. Zij gaven aan dat de sushi zeker van hoge kwaliteit is en goed van smaak. De manier van het eten presenteren beviel ook. Het oog wil immers ook wat!

Ik kijk uit naar het moment dat ik niet meer zwanger ben en ook de vis (sushi/sashimi) kan bestellen of een van de hot bowls. Ik kom zeker terug om meer dingen te proeven.

En wie weet zijn Rico en Eveline er dan ook!


Vergeet niet mijn social media kanalen te liken!!!

Volg mijn twitter account hier!

Of like mijn Instagramaccount hier!

En vergeet vooral mijn Facebookaccount niet!

5 1 stem
Article Rating
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Vera
Vera
3 jaren geleden

Leuk artikel Eer en het geeft een goede omschrijving van Mood Streetfood en het eten daar. Ga ik zeker eens uitproberen. Wat een geluk dat de sushi weer kan!

Meinspirituosenversand.de
2 jaren geleden

Great content! Keep up the good work!