About me

Het idee voor The Urban Indo begon ongeveer 3 jaar geleden (2017). Mijn eerste idee was om een foodblog te starten, voornamelijk gericht op de Indonesische keuken. Omdat ik geïnteresseerd ben in meerdere keukens, zal ik zeker wat switchen van keukens. Koken is niet mijn enige passie. Ik ben ook gek van reizen. De laatste jaren reis ik geregeld en ik merk dat ik mijn reiservaringen ook graag wil delen. Al snel ontstond het idee om een reis en travel blog te starten. Er was alleen 1 groot probleem, namelijk; tijd.. Ik studeerde naast full-time werken. Ik heb een gezin en een behoorlijk sociaal leven. Waar vind ik de tijd om een website te maken en te lanceren met alle bijbehorende social media kanalen? Het idee van een website werd op de lange baan geschoven. Eerst even mijn studie afmaken en een baan vinden die aansluit bij mijn studie.Ik ben dus compleet omgeschoold.  Dat is gelukt!
Nu 3 jaar later ben ik gaan nadenken of mijn passie voor Food en Travel blog nog aanwezig is. Ja, deze is nog duidelijk aanwezig en ik heb wat meer tijd! Eindelijk. Ik kan aan de gang!

Food


Hi, mijn naam is Eer. Half Indonesisch, half Nederlands. Ik ben opgevoed door mijn Indonesische moeder die op 26 jarige leeftijd naar Nederland kwam. Ze heeft mij opgevoed met haar cultuur, taal, haar geloof en uiteraard ook met de Indonesische keuken.
Laat ik beginnen met dat ik vroeger echt niet gek was van Indonesisch eten. Elke keer wanneer wij bij mijn familie in Indonesië waren, moesten zij opzoek naar brood en frietjes. Want ik weigerde Indonesisch te eten. Thuis werd er zoveel Indonesisch gekookt, dat ik vaak boos werd, want mijn vriendinnetjes aten stamppot en frietjes. Dat wilde ik ook. Gelukkig ben ik dit uiteindelijk ontgroeid. Ik werd ouder en begon meer van Indonesisch eten te houden en mijn moeder leerde mij over de Indonesische keuken. Samen koken werd een plezier en mijn moeder leerde mij juist trots te zijn op wat wij op tafel zetten. 
Elk nieuw recept dat ik leerde, kookte ik vaak  voor mijn vrienden waardoor zij ook meer interesse kregen in de Indonesische keuken en om workshops gingen vragen. Zo ontstond mijn idee voor het starten van een foodblog. 


Travel

Ik heb altijd een passie gehad voor reizen. Of dat nou komt omdat ik een boogschutter ben, of omdat mijn moeder dezelfde passie heeft, is niet duidelijk. Ik weet dat ik geniet van elke reis die ik maak. Binnen- of buitenland. Ik ben nieuwsgierig naar de cultuur en geschiedenis van een land, maar ook naar het eten. De laatste jaren hebben wij (mijn partner en ik) het geluk om er geregeld op uit te gaan. Ik legde alles ook heerlijk vast via Polarsteps, omdat ik anders bang was om mijn ervaringen, herinneringen en locaties te vergeten. Ik merk dat ik mijn tripjes niet zomaar wil vergeten. Daarom wil ik ook graag mijn reisjes toevoegen aan mijn blog.

Restaurants reviews

Naast het koken, ben ik ook geregeld buiten de deur te vinden. Uiteten doe ik enorm graag. Dus waarom ook niet schrijven over het restaurant dat ik bezoek. Mijn focus zal voornamelijk rondom Eindhoven zijn, omdat ik ook in de omgeving Eindhoven woon, maar door de jaren heen zal dat uiteraard uitgebreid worden. 

Ik deel graag mijn passie met jullie. Heerlijke recepten, leuke traveltips maar ook wat ik vind van de restaurants die ik allemaal bezoek. Ik hoop op leuke reacties op de recepten, traveltips en reviews die ik schrijf. So have fun!!!

Veel liefs,
Eer <3

Vergeet niet mijn Social media kanalen te liken, op die manier weet je meteen wanneer er weer een nieuw blog is geschreven!


Volg mijn twitter account hier!

Of like mijn Instagramaccount hier!

En vergeet vooral mijn Facebookaccount niet!

5 1 stem
Article Rating
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joshua
Joshua
3 jaren geleden

Helemaal jij! Gelukkig kan ik ook vaker van jouw eten genieten zonder dat ik het zelf hoef te koken.